Skip to main content

Nu jobbar utvecklarteamet med det sista innan vi kan lansera Bildhistoria. En sista puck är Mina Bilder. Mina Bilder är ger en överblick över alla fotografier som du som användare laddat upp. Här kan du ange information om dina fotografier genom att bland annat ange, tid, plats, personer, organisationer, källor och upphovsrättslig status. Ju mer information du anger, desto enklare kommer det att bli för andra att hitta fotografiet.

Har du många fotografier (t.ex. om du representerar en hembygdsförening, släktforskarförening eller arkiv) kan du enkelt se vilka fotografier som saknar en viss typ information för att på så vis komplettera. Du kan även redigera information för flera fotografier i taget, t.ex. om de alla kommer från samma källa.

Dina uppladdade fotografier förblir opublicerade – dvs inte synliga för andra – tills du angett ett minimum av information, t.ex. tid, källa och upphovsrättslig status. Men så fort detta skett kan andra ta del av ditt fotografi och hjälpa dig att berätta mer om dess motiv,personer och plats. Det är så vi skriver historia tillsammans.

Om du vill veta mer om vilka funktioner Bildhistoria kommer att ha vid lansering, kika gärna på demonstrationen vi gav i juni 2023.