Bildhistoria användningstester 2023

Välkommen! Du blivit utvald för att delta i Bildhistorias användningstester nov-dec 2023 [INFOGA EXAKTA DATUM HÄR].

Syfte

Innan vi lanserar Bildhistoria skarpt, vill vi erbjuda en handfull användare möjligheten att under nov-dec testa och ge feedback på plattformens funktioner på https://test.bildhistoria.se. Vi har ännu inte flyttat över porträtt från porträttarkiv.se så bilderna och datat du möter i test.bildhistoria.se är endast test-data. Syftet med testet är såldes inte att testa bilder/data utan funktionerna.

Genomförande

Alla funktioner i test.bildhistoria.se skall fungera som de är tänkt i den slutgiltiga versionen. Det innebär t.ex. att du kan skapa konto/användare, ladda upp och redigera egna historiska fotografier och skapa och redigera personer, organisationer, källor. Eftersom plattformen är öppen innebär det även att du kan redigera andras fotografier och data. Precis så som det skall fungera i den slutgiltiga versionen.

Inga foton eller redigeringar kommer att sparas för eftervärlden

Eftersom detta endast är ett test, kommer allt du gör i test.bildhistoria.se att raderas efter testet, inklusive ditt användarkonto.

Använd inte betalningsfunktionen för medlemskap

I Bildhistorias plattform kommer användare att kunna betala sin medlemsavgift till föreningen. Betalningsfunktionen fungerar, men den är ännu inte kopplad till vårt medlemsregister. Du får gärna testa betalningsfunktionen, men du kommer inte att få tillbaka dina pengar och det kommer inte att kopplas till ditt skarpa medlemskap i föreningen. Om du ändå väljer att testa betalningen, se det mer som en donation till föreningen 🙂

Hjälp

Använd hjälpbubblorna och hjälpsidorna i Bildhistoria om du inte förstår hur du skall använda en funktion eller vad för slags data du skall mata in.

Kundtjänst och felrapportering

Ett syfte med användartestet är också att testa vår kundtjänstfunktion inklusive ärendehanteringen. Därför uppmanas alla test-användare att nyttja de kontaktkanaler vi etablerat. Om du upptäcker konstigheter eller misstänkta fel, rapporterar du det via kundtjänsten.

Har du frågor om själva testet och dess genomförande kan du kontakta info@bildhistoria.se

Testperiod

Testet kommer att genomföras mellan datumen [YYYY-MM-DD och YYYY-MM-DD]. Därefter kommer att data i testsystemet att raderas, inklusive ditt användarkonto.

Bildhistorias startsida

På användarens Mitt Konto-sida hittar du funktionen för medlemsbetalningar.

Hjälpbubblorna hittar du överallt i systemet och förklarar vad funktionen gör eller vad för slags data du skall mata in.